Tirsdagsmat

Etter at jeg begynte med lavkarbokost, har jeg fortsatt ikke blitt helt fortrolig med egg og bacon til frokost. Først og fremst har jeg ikke lyst på mat før klokka er 14, og det er jo litt i seneste laget for frokost, og egg og bacon er for meg søndagsmat. Fikk tips om å begynne med frokostsmoothie, er det noen som har noen gode smoothieoppskrifter som metter?

Her er iallefall dagens frokost-brunsj-lunsj; to egg med fire skiver graddost, fire skiver bacon og to sjampingjong. Mmmmm, sopp!

Middagen idag ble spinatsuppe fra «Familiekokeboka» til Tom victor Gausdal og Ole Martin Alfsens, en kokebok jeg vil anbefale ALLE! Her finner du en fantastisk anmeldelse av den boken. Og etter å ha bladd i boka, ble jeg med ett litt misunnelig på konene til disse mennene, tenk å ha en egen kokk i huset! Kanskje det er et tips til nytt tv2-konsept? «Jakten på kokkekjærligheten»

En må alltid ha egg i spinatsuppe! Her har jeg fått hjelp av min vakre treåring til å legge eggene i vann før koking. Syns kanskje det var litt mye løksmak av suppa, men det kan like gjerne være fordi jeg hadde kinesisk hvitløk og ikke vanlig hvitløk i. Litt ekstra muskatnøtt gir suppa mer smak.

Har allerede begynt planleggingen til morgendagens middag, jeg er alene og skal ha «Englebarn», en rett jeg aldri har smakt før. Her har jeg lagt de hvite smør-bønnene (white butter beans) i vann, hvor de skal være over natta. Er kjempespent!

Oppfordring: Lag noe du aldri har smakt før til middag i morgen. Hva skal du lage?

Klem fra Helen

6 responses to “Tirsdagsmat

 1. Jeg syns en smoothie med vaniljeyoghurt, jordbær, blåbær og havregryn er godt 🙂 Vet ikke om den er så kjempesunn og kjempemettende, men er hvertfall kjempegodt! :p

 2. Jeg skal ha fiskekaker!

 3. Heia Helen
  Hvis du sender meg din mailadresse, skal du få oppskrift på lavkarbobrød som du kan spise til frokost.

  Ha en fin dag fra Desiree

 4. Ikke spis egg til frokost om du ikke liker egg til frokst, jeg spiser egg og bacon til frokost kanskje 1 gang annenhver måned og jeg spiser altså ketogen kost.

  Pannekaker er godt, de lager du av 2egg og 3ss fløte som du pisker godt sammen og steker som tynne pannekaker.Jeg lager de i liten panne og får 4 tynne pannekaker som kan fylles med masse godt feks en kremost blandet med rømme, urter og spekeskinke, salami eller noe annet kjøttpålegg. Spiser grønnsaker i tillegg til dette. Pannekakene kan også bruker som dessert innimellom, fyll et par stykker med pisket krem og bringebær.
  Denne type egg er det eneste jeg takler til frokost, speilegg mm blir jeg kvalm av om morningen uten at jeg vet hvorfor. Ofte utsetter jeg frokosten til jeg blir sulten, og det kan man fint gjøre når man spiser ketogent, spis når du er sulten og til du er mett er regelen( ikke stappmett!).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s