Fredagskos

Idag har en venninne og jeg vært på Aha kinarestaurant på Mørkved og spist god mat. Dessverre hadde jeg ikke med kameraet mitt, så jeg måtte bare ta mobilbilde.

Jeg spiste Peking And, og det var helt fantastisk! And er utrolig godt, men jeg skulle ønske de var litt mer forsiktige med sausen, for noen ganger trenger man å smake de forskjellige smakene og ikke bare samme saussmaken. Uansett var det herlig mat, og jeg drar gjerne tilbake dit ved flere anledninger. Prisene var ikke avskrekkende heller.

Etter restaurantbesøk dro vi for å kjøpe filmgodteri, og da fant jeg Raw Cola. Selv om jeg ikke er den største brusdrikkeren i verden, fant jeg ut at jeg uansett måtte kjøpe for å smake. Og i forhold til vanlig cola så har denne mye mer smak og ikke bare smaken av sukker og kullsyre. Fikk høre at det var mange som syns denne var grusom, men jeg syns den absolutt var godkjent til sitt formål. Minus for at det er glassflaske som ikke kan pantes.

Igår spiste vi kokt torsk med kremet eggesmør og sitronspinat. Det var helt fantastisk! Så fantastisk at jeg ikke rakk å ta bilde før alt var oppspist, hehe, kremet eggesmør er noe av det mest fantastiske jeg noensinne har laget!

Oppskriften er fra «Vær så god» og går som følger:

Til 4 sultne personer:

Hardkok to egg først.

Torsk:

2kg torsk

0.5 dl salt pr liter vann

Kok opp vannet til kokepunktet, trekk kjelen av plata og legg fisken oppi. Fisk skal bare trekke til kjøttet løsner fra beinet. Ca 10 min.

Kremet eggesmør:

2.5 dl fløte

250 g smør

2 hardkokte egg

4 ss finhakket persille

Kok opp fløten og kok den til den tykner, ta kjelen av platen. Tilsett smøret litt etter litt og rør ut etter hver gang. Når alt smøret er smeltet i fløten tilsettes eggene (jeg tok dem to ganger i eggdeleren, først på tvers og så på langs) og helt tilslutt tilsetter du persillen. Gastronomisk opplevelse!

Sitronspinat:

Varm opp en kjele uten noe i, legg 100g spinat i den varme kjelen (uten å ha den på varme, det er kun varmen fra kjelen som skal brukes) og la spinaten synke sammen. Strø havsalt og saften fra ca en halv sitron over. Vips ferdig.

Server gjerne retten med det du vil av poteter, brokkoli, blomkål osv.

Dette kommer garantert til å bli en hit hos oss, vi prøver å spise fisk to ganger i uka, men av og til stagnerer kreativiteten og da blir det gjerne fiskegrateng eller noe annet lettvindt. Nå som jeg er hjemmeværende kan jeg jo faktisk lage fiskekaker og fryse ned!

Avslutter dagens innlegg med en oppskrift på hjemmelaget «Smil»-sjokolade. Produkter kan kjøpes hos Økosjokolade, Norges fremste leverandør av produkter til sjokoladelaging.

Imorgen skal jeg til Hanne og drikke uante mengder med rom, og i det tilfellet har jeg prøvd å finne ut om det er noen helsemessige gevinster med rom. Det kan jeg dokumentere at det på ingen måte er. Gøy er det uansett!

Klem fra Helen

4 responses to “Fredagskos

  1. Høres ut som om du har hatt en superfin kveld 🙂 Kinamat er bare helt herlig!! Nam!

  2. Må si at du e bra flink til å skriv for dæ, Helen 🙂
    Syns det e veldig bra at du skriv om ting mange ikke har smakt før 🙂

  3. Takk for at du deler gode oppskrifter! Her blir det fisktil middag i dag!

    Hilsen Torill (torillvh)

  4. Du vet at Raw-en kommer i plast 0,5 L og plast 1,5 L? Jeg så det ikke selv før denne uka, men fikk ei plastflaske to uker siden, kioskene selger visst begge deler så min samboer tok da den jeg fikk mest i.. Alle dagligvare skal ha fått dem inn nå september, så da får du kose deg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s