Kyllingpai!

Dette er en av de beste rettene jeg noensinne har smakt, bare så det er sagt, så dette innlegget blir utelukkende skryt over en fantastisk god rett!

Den tar litt tid å lage, men er så verdt det at det gjør null komma niks! Først må man steke bunnen og avkjøle den (noe jeg sjeldent gidder å gjøre altså) før man setter den inn i ovnen pånytt. Vil anslå at det tar max 1.5 time tilsammen å lage den. Totally worth it!

Her er paiens fyll, før jeg heller på eggeblandingen. Så fine farger!

Oppskriften kommer fra «Vær så god» (Nå begynner det å bli såpass med reklame for dem, at jeg snart må fakturere. Hahahaha)

Kyllingpai

Paideig:

200g hvetemel

150g romtemperert smør

2 ss vann

Ta alt i en bolle, lek barn og klem alt sammen med fingrene. Herlig klissete opplevelse. Evt kan du være ansvarlig voksen og blande det sammen med redskap, men det er litt for kjedelig.

Trykk deigen ned i en paiform og stek i 20 min på 180 grader, til den er gylden. Avkjøl. (Her pleier jeg å få så mye vann i munnen at jeg bare avkjøler den i det tidsrommet det tar og ordne alt det andre)

Fyll:

3 egg

2 dl melk eller fløte

2 kyllingfileter (jeg pleier å bruke 3, men idag hadde jeg bare to som var mulige å få fra hverandre i frossen tilstand)

2 ss olivenolje (dette er til steking, og da bruker jeg av prinsipp bare smør)

salt og pepper

3 fedd hvitløk (idag brukte jeg en kinesisk hvitløk, for det var det jeg hadde)

1 rød paprika (jeg bruker to)

2 ss hakket frisk bladpersille (jeg brukte kruspersille, og minst 3)

2 dl revet ost (vet ikke hvor mye, jeg bare lesser på til det er nok jeg)

Bland egg og melk eller fløte. Skjær kyllingfiletene i små biter og stek dem lett i olivenolje. Tilsett salt, pepper og presset hvitløk. Legg kyllingbitene på den avkjølte paibunnen sammen med resten av garnityret og hell eggeblandingen over. Dryss over revet ost tilslutt.

Stek paien i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutt.

Server en grønn salat til (eller ingenting, jeg liker å spise BARE pai. mmmmm)

Når du har gjort alt dette vil den kanskje se slik ut:

Egentlig er det visstnok dårlig etikette å skryte av egen mat, men det gir jeg blaffen i. Jeg er mer opptatt av at man ikke skal unnskylde sin egen mat.

Og så en lykkelig nyhet (for meg iallefall) Jeg skal til Paris i juni! Du kan tro jeg gleder meg! Ei venninne og jeg skal dit når vi er ferdige med eksamener, og siden at jeg skal ta fransk iår er dette en perfekt gave til meg selv! Vi har tenkt å dra på matkurs i Versaille hos ei som har gått på Le Cordon Bleu!  Jeg må sjekke opp tollreglene, for jeg vil ha med meg mat hjem! Vi bestemte oss for å dra dit på lørdag, mens vi satt og så filmen «Julie and Julia» som handler om den amerikanske kokken Julia Child i frankrike, i tillegg til Julie som lager blogg om at hun skal lage all maten i kokeboken til Julia iløpet av ett år. Kanskje noen skulle gjort det samme her i Norge, bare med Ingrid Espelid Hovigs bok?

Det var faktisk ikke før idag jeg kom på at Eiffeltårnet er en attraksjon jeg må få med meg, jeg har bare tenkt på mat!

Er det noen av dere lesere som har vært i Paris før, og kanskje kan anbefale restauranter, butikker osv?

Reklame

6 responses to “Kyllingpai!

  1. Ååååh, den kyllingpaien hørtes utrolig god ut! Den skal jeg lage.. en dag. :p
    Lykke til med sparing til Paris -høres kjempespennende ut 🙂

  2. Nå må jeg få prøvd ut denne paien, har jo lest en del i boka og tenkt mange ganger at jeg skulle prøve den. Nå ble jeg inspirert!;)

  3. Så ikkje så særlig godt ut..

  4. Åh! Ja til Ingrid Espelid Hovig- idéen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s