Fiskekaker

For å være helt ærlig, så finnes det ting som er mer spennende, interessant og gøyalt enn fiskekaker, men det er jo så GODT med ekte, hjemmelagde, smørstekte fiskekaker!

Min matinteresse kom etter at Kristiane ble født, da begynte jeg å interessere meg mer og mer for ekte mat, for hjemmelaget mat og for smaksrik mat. Jeg lagde babymaten selv, og ble en kløpper på dagsprosjekter på kjøkkenet. Sist gang jeg lagde storporsjon av fiskekaker var i jula, så nå var det virkelig på tide.

Veldig lurt å ha to stekepanner, slik at man bruker mindre tid.

Oppskriften jeg brukte var:

1 kg hyse (kolje)

1 kg torsk

16 ts potetmel (hehe, merkes at jeg bare har ganget oppskriften oppover)

4 krm pepper (jeg har ikke hvit pepper, og bruker bare vanlig)

4 krm muskat

ca 8 dl H-melk

Bland fisk, potetmel og krydder i en kjøkkenmaskin. Tilsett iskald melk litt etter litt til det blir en fin masse.

Stek i smør til de blir fine og brune på hver side.

Denne oppskriften gir ca 50 fiskekaker 🙂

Og et lite tips mens man står der og steker. Drikker du vann mens du steker, er det lurt å ha et helt annet glass til drikkevannet enn til fiskevannet, slik:

Den tabben å ha like glass har jeg gjort en gang før, og med det resultat at jeg smakte fiskevann. Blæh!

Mens jeg stekte fiskekaker hadde jeg også solsikkeruter i ovnen, det er veldig lavkarbo og oppskriften har vi fått fra Line.

Oppskriften jeg brukte er tredoblet i forhold til den på linken.

8 egg

220 gram kremost eller cottage cheese (jeg brukte sistnevnte)

1 dl fløte

0.5 dl vann

330 g finmalte solsikkekjerner

3 ss fiberhusk

3 ts bakepulver

litt salt

Bland alt sammen i kjøkkenmaskin og hell røra over i en bakepapirkledd langpanne.

Veldig godt med philadelphia og salami på, for de som er lavkarbo-tilhengere.

Jeg ønsker meg en stor kjøkkenmaskin som kutter og blander og alt slikt, og skulle bare ønske det fantes en gigantisk kenwoodmaskin man kunne bruke både til baking (Kenwood Major) og til fiskekakelaging (foodprosessor). Nå har jeg fire apparater som gjerne kunne vært slått sammen til ett; jeg har blender, mixmaster, liten foodprosessor som er mamma sin og en svær eltemaskin som jeg bruker når jeg lager mer enn to brød. Skapene mine er fulle.

Nå skal jeg fantasere om fårikål på bussen til skolen, og bestemme meg om jeg skal lage vanlig fårikål eller brasiliansk fårikål til fårikålens dag som er 24. september. Jeg har aldri laget verken det ene eller det andre før.

Klem fra Helen

10 responses to “Fiskekaker

  1. OI, dette så deilig ut. Fiskekaker er så godt. Kanskje jeg skulle prøve meg på det en dag. Takk for at du deler.

  2. Tusen takk for oppskriften – det så helt fantasisk ut! Jeg synes ikke fiskekaker er kjedelige!!
    Riktig god helg!
    Hilsen Nina

  3. enig med Gyldenkron :))

  4. Hjemmelagde fiskekaker er det beste. Det er svært sjelden jeg har kjøpt ferdige fiskekaker. Kanskje jeg skal prøve din oppskrift neste gang jeg skal lage fidkekaker, det er spennende med noe nytt. Tar og lagrer oppskriften din jeg. Kryddermålene du snakker om, hvor mye er det? Er 1 kryddermål 1 ts? 1/2 ts?
    Solsikkeruten hørtes også spennende ut. Tror jammen jeg må prøve den også en dag. 🙂

    • Hei! Jeg har en sånn måledings jeg kjøpte på Europris, og der står det kryddermål. Vil tro det kanskje er en halv ts, men jeg er ikke helt sikker altså.

  5. De fiskekakene så kjempegode ut! Jeg må garantert prøve den oppskriften 🙂

  6. Hei!
    Nam nam sier jeg bare. Men hva bruker du fiskevannet til? Og hva er fiskevannet egentlig? 🙂
    Hilsen fra den italienske/norske meg 🙂

    • Hei! I utgangspunktet blir ikke fiskevannet brukt til noe i seg selv, men jeg former fiskekakene ved å dyppe en spiseskje i vann før jeg former fiskekakene i passe størrelse. Dette for at deigen ikke skal bli så klissete og sette seg fast i skjeen og slikt. 🙂

      Og ja, fiskekaker er helt fantastisk godt!

  7. Nå fikk jeg lyst til å lage fiskekaker! Enig i at det ikke er kjedelig, ihvertfall ikke hjemmelagde. Har nettopp startet en matbogg selv, ta gjerne en titt:)

  8. Veronica/Gale Matverden

    Må ærlig innrømme at var det 50 lakseburgere du steikte så skulle jeg komt og stjelt hele boksen din. Hvit fisk, spesielt med melk, jeg klarer det ikke. Hjemmelaget er nok bedre enn ekle greier i plast, men likevel. Vi lagde det jo på skolen, tror ikke jeg fikk det ned for det. Og jeg er rimelig alt-etende…

    Nå har jeg plutselig tre ganger større frys en før, så jeg skulle jo laget 50 lakseburgere selv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s