Eggxactly!

Egg er jo ikke akkurat verdens lekreste rett, men det er jo så gøy å bruke morsomme eggformer for å gjøre maten fin. Disse formene kan man jo bruke til pannekaker og, og er en stor hit hos treåringen.

Dette er min samling av morsomme pannekake-egg-omelettformer.

Egget kan bli seende litt penere enn dette:

Ser dere forresten at det skal være et hjerte?

Igår bakte jeg prinsessekake til Tirill som ble tre år (altså ikke min datter, men nabodatter) og jeg kjenner at jeg gleder meg til jeg skal på cacaskurs! hehe

Hele poenget med prinsessekaka er at krona skal stå rett opp. Vel, ingen prinsesser er perfekte, ei heller kakene deres. De smaker uansett helt fortreffelig!

Sukkerbrød:

4 egg og

300 g sukker piskes til eggedosis, tilsett

300g mel og

2 ts bakepulver. Rør dette ut og hell i

1 dl vann.

Stek midt i ovnen på 175 grader i 35 minutt.

Del kaka i to, fyll den med vaniljekrem og bringebær (og det er nå jeg kommer med tilståelsen at jeg pleier å bruke Piano vaniljekrem og det frosne bringebærsyltetøyet inni)

Pisk krem og ha det over og rundt kaken, så kjevler du ut marsipan bruker bord nummer 1 (fra cacas) på den og lager krone. Det er helt sikkert noen som klarer å lage en sammenhengende lang krone for å ha rundt den. Det gjør ikke jeg.

Strø med sølvkuler oppå.

På lørdag var vi og skulle kjøpe mummikalender og pannekakespade (kan ta bilde av den en annen gang, den er råstilig!) og på ARK (min tidl. arbeidsplass) fant vi Bølgen & Moi-bøker til 199,-!

Måtte jo bare kjøpe dem med en gang!

Nå har jeg brukt helgen på å se «Jamies matrevolusjon» og for de som ikke har sett den serien, vil jeg anbefale det på det sterkeste! Du kan søke på youtube.com etter Jamie Olivers food revolution og se de 6 episodene. Det er helt sykt! Kanskje man i tillegg blir inspirert av å finne ut mer hva maten vår inneholder og hva som er bra mat og ikke fullt så bra mat. Selv om jeg er lavkarbo så vet jeg jo at ikke alle er det, det viktigste er å spise så ren og naturlig mat som mulig.

Jeg hadde egentlig tenkt å trekke krydderet idag, men siden det er så få som har kommentert lar jeg det stå til tirsdag;)

Klem fra Helen

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s