Jul i oktober!

Nå skulle jeg likt å skryte av at vi spiser så sinnsykt med frukt og grønnsaker, men faktumet er at denne uken vant vi fruktkurv i tillegg til den frukt og grønnsakskurven vi får levert på døra annenhver uke. Mye frukt og grønt. Og slikt må kokkeleres med.

På forrige sending fikk vi kålrabi, og på denne fikk vi rødkål. Da lager vi stæsj til jul og fryser. FlinkisHelen ja!

Kålrabi, gulrøtter og pastinakk blir til kålrabistappe.

2 kålrabi

4 gulrøtter

2 små pastinakker

Kok dem nesten ihjel, og mos dem. Ikke tilsett krydder eller smør før frysing.

Nam, nam. Når du tiner den opp, tilsett smør, salt, pepper og muskat.

Så var det rødkålen

Rødkål, karve, epler lagt lagvis før man heller på vann og eddik. La det koke opp og trekke i 45 minutt.  Lekker farge!

Oppskriften fant jeg her, der finner du også mål.

Det både lukter og smaker helt himmelsk! Dette ble også fryst ganske så fort.

Under lagingen av rødkål satte jeg komfyren på 1. Etter noen få minutter hører jeg en MEGET mistenkelig lyd: «FSSSSSSSSSSSSSSJJJJJJJJJJJHHHH»  Det viser seg at 1 på komfyren min er stormfyring, i motsetning til 6. Men 0 er av, så hva min komfyr tenkte med, vet jeg ikke helt.

Løsningen ble:

En lekker Bosch induksjon. Jeg elsker den. Den heter Vidar og kostet masse penger, men han kommer til å gi meg mye glede og han har lys inni ovnen!

Tilslutt, en liten ting Kristiane og jeg lagde idag, med ønske om en god helg!

Hilsen Helen

7 responses to “Jul i oktober!

  1. Heia.
    Utrolig gøy å følge bloggen din. Fint å se at du prøver deg både på de mere tradisjonelle matrettene samtidig som du ikke er redd for å prøve noe nytt.
    Vi sees i uke 46, da kommer jeg nordover for å jobbe :o)

  2. du e så flink Helen 😀 det skal du ha!

  3. Så gøy med mye frukt og grønt da!
    Gleder meg til å se om du lager noe mer spennende av det.
    Og Vidar ser jo ut som er stødig komfyr 🙂

  4. Veronica/Gale Matverden

    Usj, teite komfyrer er ikke noe å ha. Flott du har ny! Og artig appelsinskall? Eller er det et lite gresskar? Fint var det nå!

    • Hehe, appelsinskall duLiXom. Det er faktisk gresskar, dog et veldig lite ett til bare 29kr. Dog, fullt og helt et gresskar;)

      • Veronica/Gale Matverden

        Ah ok hehe! Så mest ut som en hul appelsin. Fint var det nå uansett! Så noen bittesmå gresskar selv, men det lå et igjen, og jeg tviler på det var egnet til å skjære ut… Var så knutete og bulkete. Må jo bli et troll-ansikt med vorter av sånt. Nøyer meg med å skjære fjes i epler jeg, eller annen mat.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s