Nå i helga som var hadde jeg og Kristiane så lyst til å bake muffins. Jeg som spiser lavkarbomat burde jo egentlig ikke spise muffins for motivasjonen min er ikke helt på topp. Muffins ble det, oppskrift hentet vi fra rosa sløyfe-muffinsheftet til Cacas.
Gulrotmuffins:
3 egg
3.5 dl brunt sukker
200 g mykt smør
3 dl hvetemel
300 g finraspede gulrøtter
2 ts kanel
2 ts bakepulver
Evt 75 g hakkede valnøtter og 1.5 dl rosiner
Visp eggedosis av egg og sukker, smelt smør. Bland det tørre. Ha så vekselsvis det tørre og smøret i røren. Ha så i gulrøtter og valnøtter og rosiner.
Ha røren i muffinsformer, fyll dem 3/4 fulle.
Stekes ved 200 grader i ca 20 minutt
Cheesespread:
200g philadelphia
2 ss vann
1 dl melis (jeg brukte sukrinmelis)
2 ts revet sitronskall
2 ts sitronsaft
Rør alt sammen og fordel det på muffinsene med en sprøytepose og en stjernetip.
Tilbaketråkk: Eltefritt brød i Le Creuset | Krydder i hverdagen