Det er så mye artig kjøkkenduppeditter rundtomkring, nå har jeg fått lånt meg et grillrør for å lage kylling. Spennende.
Man fyller rett og slett røret med øl og hvitløk og setter kyllingen på grillrøret. Så setter du røret på en langpanne, fyller den med grønnsakene du vil ha (jeg hadde litt potet, purre og gulrøtter), heller olje over det og setter det i ovnen.
La den stå i ovnen i 1.5-2 timer og se at kjøttsaften siver ned på grønnsakene.
Kyllingen ble ufattelig mør, potetene smakte helt fortreffelig og det var rett og slett utrolig godt.
Kylling med potet og gulrøtter, smørdampet blomkål og brokkoli. Og en liten dæsj ketsjup. Namnam.
I utgangspunktet kan man bruke en helt vanlig ølboks til dette, men Dancing chicken-grillrøret er mer stødig.
Nå har jeg bestilt meg Le Creuset-gryte, når den kommer blir det kremet elggryte. Jeg kjenner jeg gleder meg allerede!
Har du ønsket deg noe kjøkkenrelatert til jul? Ønskelisten min er helt full!
Klem fra Helen
haha rør og ikke ølboks. Litt mer classy. Artig. Det høres jo ut som det skal bli en veldig saftig og smakfull kylling, og jeg drikkerjo ikke øl. Da kan jeg helle på kraft eller vin eller noe…. digg.
Kjøkkenrelatert? Har ikke plass til mer. Loppemarked og slekt som rydder er fint…
Tror øl funker best egentlig. Hvis du kjøper en 0.33 så har du nok til to rør, og du får ikke noen smak av ølet fra kyllingen, tror rett og slett bare at den har bedre røregenskaper enn vin;)
Artig!
Fine sider H!
Så utrolig godt ut. Kanskje noe å prøve. Er det noen som selger fersk kylling her i byen?
Hei! Beklager sent svar. Du kan dra i ferskvareavdelingen og spørre om du kan få en kylling som ikke er grillet enda.