Grøt på en mer lettvint måte

En dag for lenge siden overhørte jeg ei på jobben fortelle en kunde om en fantastisk kasserolle. Denne kasserollen var den beste hun brukte til grøtlaging fortalte hun, jeg spisset ørene og fulgte med hva hun sa.

Dessverre (for meg) solgte hun kasserollen til kunden, og jeg spurte min kollega om vi fikk inn flere av disse. Det gjorde vi ikke, men hun hadde en jeg kunne låne. Gjett om jeg ville det!

Det som er hele poenget med denne kasserollen er at man bare koker den på komfyren en tredjedel av tiden.

Etterpå setter man på lokk, og legger kasserollen i en melaminbeholder. Setter den på bordet og lar den stå der i to tredjedeler av koketiden.

Mens den står der kan man jo gjøre akkurat hva man vil, man kan ta oppvasken, leke litt med barna, se på nyhetene eller bare blande saft.

Når «koketiden» er ferdig tar man av lokket, og rører rundt. VOILA! Ferdig grøt!

Sukk, dette kunne jeg blitt vant med altså!

Herligheten heter Hotpan og finnes i mange herlige farger. I tillegg kan man faktisk kjøpe ekstra melaminbeholdere hvis man vil variere fargene, det leste jeg akkurat på sidene. Vi har bare to kasseroller igjen i min butikk på salg, jeg spekulerer hardt i om jeg skal ha en selv. Alt for å slippe å stå og røre i 50 minutt (ja, jeg vet det finns både 20 minuttersgrøt og 5 minutters, men de smaker ikke godt)

Min oppskrift på grøt er som følger:

200 gram grøtris

2 dl vann

Dette kokes opp i 2-3 minutter.

Tilsett

1.25 l melk og

1 ts salt

La dette koke under omrøring i 45-50 minutter eller gjør som meg, kok det i 15 minutter, sett det i melaminbeholderen og la det stå og godgjøre seg i 30 minutter.

Denne retten passer ypperlig med Roma Bringebærsaft. På familiemunnen kalt for farmor/oldemorsaft, fordi jeg alltid fikk den hos farmor og nå får Kristiane den hos oldemor. Denne er bare å få tak i på Østlandet, derfor er den meget spesiell og en meget populær drikk i mitt hus.

 

 

6 responses to “Grøt på en mer lettvint måte

  1. Takk for hyggelig kommentar på bloggen min.
    Så kul panne. Kan man bruke den til andre ting enn å koke grøt? Jeg kan forresten ikke koke risengrynsgrøt, den blir alltid mislykket. 😦

    • Ja, den kan brukes til alt! Hele poenget er at man bare trenger å koke den på komfyren i 1/3 av tiden. Må jo være helt ypperlig til langtekkelige ting som gryteretter og slikt som skal småkoke leeeeeeeeeeenge.

      Risengrynsgrøt er såååååååå godt, men utrolig kjedelig å lage. Derfor ble jeg overlykkelig over denne gryta.

  2. Det høres veldig smart ut og jeg må innrømme at jeg fikk lyst på en. Men jeg har alltid lyst på nye kjøkkenting da, sukk. Jeg kan ikke gå innom butikker som selger kjøkkenutstyr, det er farlig for lommeboken. I dag har jeg vært ute og kjøpt meg en wok til 700 kroner. Trallala.

  3. He he, jeg tror du lever et farlig liv (farlig for lommeboken i alle fall). Nå sitter jeg og ser videoer av Heston Blumenthal (Hestons fantastical feasts) og lurer på hvor jeg kan kjøpe flytende nitrogen, hele sorte trøfler og spiselig bladgull. Tror matlaging kan bli til en VELDIG dyr hobby. 😛

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s