Kefirhorn med bringebærfyll

Det er iallefall det oppskriften heter, jeg tar bare det jeg finner i skapet.

Egentlig er jeg ikke særlig glad i å lage fylte horn, jeg synes ikke jeg får fyllet til å holde seg inni hornet! Skjønner aldri hva jeg gjør feil. Denne gangen intet unntak. Neste gang lager jeg horn uten fyll og smører heller hornet med det jeg vil ha på! God idè!

Kefirhorn med bringebær

Nok til ca 12 stk

  • 50g smør
  • 1.5 dl melk (eller fløte, som jeg hadde)
  • 50g gjær (eller 40 som jeg hadde)
  • 2 ss honning
  • 2 ts salt
  • 1.5 dl kefir (eller surmelk som jeg hadde)
  • 0.25 glass med bringebærsyltetøy (eller moste bringebær med melis som jeg hadde)

Smelt smøret i en kjele over svak varme og hell oppi melken, ikke kefiren. Løs opp gjæren i litt av væsken, tilsett honning og salt. Hell i resten av melkeblandingen og tilsett kefiren. Elt hvetemelet inn i deigen og elt til den er smidig og glatt.

Sett deigen tildekket og la den heve i en time.

Legg deigen på et melet bakebord og del deigen i to like leiver. Bruk en kjevle og rull hver del ut til en sirkel på ca 30 cm. Del hver sirkel i seks ulike pizzastykker. Legg på en skje brinebærsyltetøy midt på hver trekant. Rull trekanten sammen fra den brede enden. Bøy spissene sammen for å forme dem til horn. La disse heve i ca 30 minutter før de pensles med egg. Stekes i ovnen på nederste rille på 180 grader i ca 15 minutt. Avkjøl på rist.

 

Nå er jeg hjemme etter en uke på Jessheim, godt å være sammen med bakemester Farmor. Jeg fikk ikke laget så mye mat der, men tre små porsjoner med fiskegrateng som farmor skulle fryse og spise senere ble det:) I tillegg ble det en tur innom butikken til Cacas, og der fant vi jo mye lekkert! Blir nok noen spennende kaker fremover. Apropos kaker, så har jeg en ostekake i kjøleskapet som bare venter på å bli ferdig (og oppspist), men den får du oppskriften på imorgen.

Ha en fin lørdag!

Klem fra Helen

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s