Ostekake

Stig hadde bursdag mens vi var på ferie, dette gjorde at han ikke fikk bursdagskake av meg. Da er det jo helt naturlig at jeg må bake til han i ettertid. Han elsker ostekaken min, og derfor blir det alltid ostekake til ham.

Det er jo kakeformen som gjør hele pynten, men kaka smaker utrolig godt! Jeg pleier å bruke creme fraiche istedet for rømme, for da får kaka en mildere smak.

Nydelig kake som både ser og smaker helt fantastisk!

Først en liten anekdote om denne kaken, som jeg baker utrolig ofte. Det var FN-markering i barnehagen til Kristiane og jeg ble spurt om jeg kunne bake kake. Det var ingen problem, jeg bakte kaken og leverte den om morgenen. Pga jobb kunne jeg ikke komme fra starten av, men jeg kom rundt kl 1530 for å være der litt før jeg dro tilbake på jobb. Da jeg kom dit så jeg ikke ostekaka, og lurte på om det var noe galt med den, siden at den ikke ble servert. «Nei, ingenting galt med den, vi solgte ingen andre kaker før denne var  utsolgt». Det var jo utrolig morsomt å høre!

Det som også er så genialt med denne er at den lages oppned, og det er så utrolig enkelt! Da heller jeg bare geleen kokende i forma og lar den stå til dagen etterpå, fromasjen lages og helles på og stivner i noen timer før jeg stryker kjeksmassen over. Da lar jeg det stå enten til dagen etter eller noen timer slik at kjeksbunnen får stivnet.

Men nok snikksnakkerier, nå kommer oppskrifta!

 • 1 pk jordbærgele lages som det står på pakken, hell denne i forma og la den stå over natta.

Så lages fromasjen:

 • 3 dl fløte
 • 3 dl creme fraiche
 • 5 ss siktet melis
 • 1 ts vaniljepulver
 • 1 pakke philadelphia
 • 1 pk sitrongele kokes i 2 dl vann.

Lag sitrongele med 2 dl vann, avkjøl. Pisk fløten stiv, og pisk creme fraiche, philadelphia, melis, vaniljesukker til en smidig masse. Pass på at det ikke kommer osteklumper. Bland det med den piskede kremen. Tilsett den avkjølte sitrongeleen og pisk videre til alt er blandet. Hell fromasjen over geleen og la det stå noen timer.

Kjeksbunn:

 • 300 g bixit
 • 100 g smeltet smør

Knus kjeksen (jeg er faktisk så gammeldags at jeg legger kjeksen i doble eller triple poser før jeg tråkker den helt smulete) og tilsett smeltet smør. Rør det sammen til alt er blandet og smør det utover den stive fromasjen. Bruk hendene og klapp den ut til kantene.

For å få kaken ut av formen pleier jeg å dyppe den i varmt vann, sette den over et fat, for så å føre en liten kniv opp kanten på en side. Da vil den slippe fint og man ødelegger ikke noe av utseendet.

Bon appetit!

Denne kaken krever litt mer planlegging, men jeg synes det er luksus å slippe og røre i geleen til den er kald:)

Nå skal vi ut på sightseeing i dette vakre Bodøværet, må jo vise turisten jeg har på besøk alt det lekre Bodø har å by på;)

Klem fra Helen

Reklame

2 responses to “Ostekake

 1. Den så god ut 🙂
  Hvor har du kjøpt kakeforma?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s