Jeg gremmes å si det, men igår var aller første gang jeg kokte vaniljekrem. Jeg kommer nok aldri til å kjøpe det skvipet man får på butikken igjen. Trodde jeg skulle spise alt med skje! nam nam
Kakebunn:
- 250 g malte mandler
- 250 g melis
- 1 ts kakao
- 5 eggehviter
Stivpisk eggehvitene. Bland malte mandler, melis og kakao og vend dette forsiktig oppi de stivpiskede eggehvitene. Stekes i ca 40 min på 180 grader.
Vaniljekrem enkel porsjon: (til denne kaken brukte jeg dobbel porsjon)
- 1 vaniljestang
- 2 dl + 0.5 dl h-melk
- 3/4 dl kremfløte
- 55 g sukker
- 30 g eggeplomme (ca 2 små eggeplommer)
- 20 g maisenna (2 ss)
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha 2 dl melk, vaniljestang, -frø, fløte og sukker i en kjele (kjelen bør ikke være mer enn halvfull), rør det sammen og varm det til kokepunktet. Ha resten av melken og maisennaen i en bolle og visp det lett sammen. Visp inn eggeplommene i melk- og maisennablandingen. Hell 2/3 av den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i 1 minutt mens du heler tiden rører i bunnen av kjelen med en visp slik at kremen ikke brenner seg.
Ta ut vaniljestangen etter at kremen har kokt. Hell kremen over i en bolle. Det er viktig at kremen avkjøles raskt etter at den er kokt. Dekk kremen med plast og sett den i kjøleskapet, eller hell den over kaken når den er romtemperert.
Pynt med frisk frukt, jeg har pyntet med physalis, jordbær og druer. I midten er det en myntetype som ser ut som brennesle 🙂
Mmmasse vaniljekrem, helt fantastisk deilig! Idag har storesøsteren min bursdag og vi skal feire henne med kalvestek og to kaker til dessert.
Ha en fin dag, det skal iallefall vi!
Klem fra Helen